Z czego wynikają kłopoty z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Właściwa może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do całkiem
ważnych niedoborów selenu.
Łatwo go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny tak samo
istotny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. W chwili
spożywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
a można go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niezwykle
istotnym składnikiem jest też
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie uwalnianie
hormonów. Jeśli musimy
uzupełnić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra
cialis



Back to Top